webkwestie

Kind in de Tweede Wereldoorlog

Afsluiting

  • Je bent aan het einde gekomen van deze webquest. Je hebt veel bijgeleerd over de Tweede Wereldoorlog. Je hebt belangrijke gebeurtenissen op een rijtje gezet. Je hebt een krant gemaakt en bent er achter gekomen dat deze in het geheim gemaakt moesten worden. Ook heb je kennis opgedaan over de Hongerwinter. Hopelijk hoef jij nooit honger te lijden zoals in de winter van 1944/1945.
  • Je bent er ook op uitgegaan met een klasgenootje. Je bent hierbij op zoek gegaan naar allerlei dingen die afstammen uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast heb je een stripverhaal gemaakt over de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen van nu. Je hebt gekeken naar verschillen en gelijkenissen.
  • Toen ben je gaan opmaken door middel van een woordweb wat je allemaal geleerd hebt over de Tweede Wereldoorlog. Hopelijk heb je daar een heleboel woorden bij gezet de tweede keer. Je bent bezig geweest met een mooi gedicht of een monument. Dit zal vast een mooi plekje in de klas krijgen.
  • Als allerlaatste heb je een verhaal geschreven. Hier heb je alle dingen in kunnen verwerken die je geleerd hebt bij het maken van deze webquest. Alle verhalen zullen gebundeld worden en het boekwerk zal een ereplekje in het lokaal krijgen!
  • Wij hopen dat jullie veel plezier hebben beleefd aan het maken van deze webquest. En bovenal hopen wij dat jullie nog veel meer geleerd hebben!