Taak 7

 Monument of gedicht

Om de oorlog te herdenken, zijn er in de jaren na de oorlog veel monumenten gemaakt. Deze monumenten vind je op verschillende plaatsen, zoals in parken of op voormalige concentratiekampen. Mensen schrijven veel gedichten over dingen die ze bezighouden. Over de oorlog zijn er daarom ook veel geschreven.  Bekijk het filmpje over oorlogsmonumenten onderaan deze pagina maar eens!

Opdracht:

Je gaat het woordweb dat je bij opdracht 1 hebt gemaakt aanvullen, daarna ga je een gedicht schrijven over de Tweede Wereldoorlog of een ontwerp voor een oorlogsmonument maken.

Nodig:

Stap 1.

Pak je woordweb uit opdracht 1 er nog eens bij. Je hebt nu zes opdrachten over de Tweede Wereldoorlog gemaakt, wat heb je daarvan geleerd? Laat dat zien in je oude woordweb (met een andere kleur pen) óf  maak een nieuw woordweb waarin je alleen de nieuwe informatie schrijft.

Onderaan deze pagina vind je een filmpje dat bij deze opdracht past, bij “infobronnen” vind je meer informatie!

Stap 2.

Schrijf een gedicht over de Tweede Wereldoorlog of teken een ontwerp voor een oorlogsmonument. Let in je gedicht op spelling en inhoud. In je tekening let je op het gebruik van vormen en kleuren, dit moet passen bij het thema ‘oorlog’.

Stap 3.

Bewaar je woordweb samen met je gedicht of tekening bij de andere opdrachten in je map. Zorg ervoor dat als je kiest voor een gedicht, je ook je kladversies bewaart om in te leveren, samen met je uiteindelijke, getypte versie.

Zorg ervoor dat als je kiest voor een monument, je ook je schetsen bewaart om in te leveren, samen met je uiteindelijke versie.

Filmpje "Oorlogsmonumenten - Plaats van herinnering"