Taak 3

 Krant

Kranten werden steeds zeldzamer tijdens het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Kranten waren in de Tweede Wereldoorlog illegaal, Hitler wilde niet meer dat mensen op de hoogte waren van de ontwikkelingen in de oorlog. Vooral toen Duitsland aan het verliezen was. Daarom waren kranten erg zeldzaam en werden ze in het geheim gemaakt.

Jij gaat een voorpagina maken van een krant in de Tweede Wereldoorlog. Je kunt de gebeurtenissen van de tijdbalk hierbij gebruiken.

Opdracht:

Je gaat een voorpagina van een krant maken in de Tweede Wereldoorlog. Dit verdeeld over 2 A4tjes.

Nodig:

•    Computer

Stap 1.

Bekijk het filmpje over het maken van een krant. Ga daarna aan de slag met informatie zoeken over het maken van een krant. Hoe kun je kolommen maken enz.

Stap 2.

De gebeurtenissen die je bij de tijdbalk hebt gebruikt, kun je op de voorpagina van de krant zetten. Maak een keuze welke gebeurtenissen je wilt gebruiken. Ga hier extra informatie over zoeken die je kunt gebruiken voor artikelen op de voorpagina.

Stap 3.

Ga op de computer aan slag om een goede layout te maken. Je moet 2 A4tjes vullen. Probeer dus een mooie voorpagina te maken en een tweede pagina. Denk hierbij ook aan de verhouding tekst en plaatjes.

Stap 4.

Print de beide pagina’s uit en verzamel de pagina’s bij de andere opdrachten in de map.

Filmpje "Kranten - Hoe maken ze die eigenlijk?"